NVM Kwaliteit en VastgoedCert geregistreerd

De taxateurs van de Veluwse Taxatie Service zijn ingeschreven in het taxatie register VastgoedCert en lid van de makelaars branchevereniging NVM.

VastgoedCert

Sinds er geen wettelijke beëdiging meer is, mag iedereen zich makelaar of taxateur noemen. Een risicovolle ontwikkeling, gezien de bedragen die bij de aan- en verkoop van onroerend goed komen kijken. Daarom is in 2004 de Stichting VastgoedCert opgericht, een branchebreed platform dat gecertificeerde makelaars en taxateurs in onroerende zaken registreert op basis van hun vakbekwaamheid.

Bij VastgoedCert zijn ruim 6.500 gecertificeerde makelaars en taxateurs geregistreerd. Deze makelaars en taxateurs worden gecertificeerd door een Certificerende Instelling (KEMA) op basis van de vereisten die VastgoedCert heeft vastgesteld. Deze eisen zijn vastgelegd in het een certificatieschema. Bij VastgoedCert aangesloten brancheorganisaties zijn NVM, NVR en VastgoedPro. Andere aangesloten organisaties zijn o.a. Vereniging Eigen Huis, Vereniging Nederlandse Gemeenten en de Notariële Beroepsorganisatie.

Lees voor meer informatie over het taxatie register VastgoedCert op de website van VastgoedCert.

NVM

De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars en vastgoeddeskundigen. Ze bestaat sinds 1898 en heeft haar hoofdkantoor in Nieuwegein. De NVM is thuis in alle marktsegmenten en geeft doelgerichte ondersteuning aan de aangesloten leden. Namens de leden zorgt de NVM voor krachtige belangenbehartiging richting overheid en politiek. De NVM Vereniging heeft inmiddels ruim 4000 leden.

Een NVM-makelaar behartigt alleen úw belang. De meeste mensen weten namelijk niet dat een makelaar alleen voor de koper óf verkoper van hetzelfde huis mag optreden. De NVM ziet daar gelukkig streng op toe. Toch raden wij u aan ook zelf goed op te letten als u een huis gaat kopen of verkopen.

Daarnaast betekent het lidmaatschap van de NVM voor u zekerheid:

  • Kwaliteit: elk NVM-lid moet voldoen aan strenge eisen.
    NVM-makelaars dienen zich bijvoorbeeld te houden aan de NVM Erecode. Daarnaast volgen ze verplicht cursussen en trainingen om hun kennis op peil te houden. En ten slotte heeft een NVM-makelaar toegang tot de NVM Database, waarin allerlei data wordt verzameld. Uw NVM-makelaar kan u precies melden wat de achtergrond is van een pand, in welke buurt het ligt en hoe lang het al te koop staat.
  • Profiteren van kennis en ervaring.
    De NVM helpt ze de kennis en kwaliteit van de dienstverlening te verbeteren. Daarnaast worden NVM-leden door een externe partij gecertificeerd voor vakbekwaamheid en volgen ze extra cursussen. Wanneer u zaken doet met een NVM-lid, beschikt u dus altijd over de meest actuele kennis, gekoppeld aan jarenlange ervaring.

Lees voor meer informatie over de makelaars branchevereniging NVM op de website van de NVM.